Asukastalo Betanian nuorisotoiminta on päättynyt – toiminta jatkuu Oodissa

Uusi Oodin tila on laajemmin Etelä-Helsingin alueen nuorien saavutettavissa ja tilassa on mahdollista järjestää entistä monipuolisempaa toimintaa. Tila suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa. Punavuoren asukastalo Betanian toiminta jatkuu muutoin entisellään. 

Punavuoren asukastalo Betanian nuorisotyön avoin toiminta on päättynyt. Toiminta siirtyy keskustakirjasto Oodiin, jossa uusien nuorisotilojen suunnittelu alkaa toukokuussa yhdessä nuorten kanssa. Nuorisotyö alkaa Oodissa heti koronatilanteen niin salliessa. Betaniassa työskennelleet nuoriso-ohjaajat siirtyvät myös Oodin tiloihin.  

”Ydinkeskustaan on toivottu jo pitkään nuorisotilaa ja nyt voimme onneksi avata uudet tilat Oodiin. Oodi on erinomainen paikka nuorisotilalle: se on keskeisen sijaintinsa vuoksi useampien nuorten saavutettavissa ja myös nuoriso-ohjaajat pääsevät sieltä kätevästi liikkumaan koko eteläisen nuorisotyöyksikön alueelle Punavuoreen, Katajanokalle, Kruununhakaan, Lauttasaareen ja Kalasatamaan asti”, toteaa Mikko Vatka, Helsingin kaupungin nuorisoasiainjohtaja. 

Nuorisotoiminnan jatkaminen sekä Betaniassa että Oodissa ei kaupungin nykyisillä resursseilla ole mahdollista.   

”10–17-vuotiaiden nuorten määrä kasvaa juuri nyt Helsingissä, eivätkä nuorisotyön resurssit kasva samalla tahdilla. Joudumme priorisoimaan, jotta voimme vastata nuorten tarpeisiin ja toimimaan tehokkaasti. Betanian kävijämäärät ovat olleet verrattain pienet, joten uskomme, että Oodin uuden nuorisotilan kautta voimme tavoittaa aiempaa enemmän alueen nuoria ja sitä kautta tarjota entistä parempia palveluja”, Vatka jatkaa.   

Helsingin kaupunki järjestää edelleen toimintaa ala- ja yläkouluikäisille myös Punavuoren alueella. Aivan asukastalo Betanian lähistöllä on muun muassa leikkipuisto Seppä sekä Agricolan kirkko, jotka molemmat tarjoavat toimintaa alakouluikäisille. Lisäksi alueen kouluihin tulee syksyllä lasten toiveiden mukaista harrastustoimintaa Harrastamisen Suomen mallin toiminnan käynnistyessä. Alueen yläkouluikäisiä palvelevat jatkossa muun muassa Ruoholahden nuorisotalo ja uusi Oodin nuorisotila.  

Asukastalo Betania on tällä hetkellä suljettu koronarajoitusten vuoksi. Asukastalon toiminta jatkuu nuorisotoimintaa lukuun ottamatta normaalisti sitten, kun koronarajoitukset sen sallivat.  

Oodin uuden nuorisotilan suunnittelun aloitustapaaminen 19.5. klo 16.30 

Oodin nuorisotilojen suunnittelu käynnistyy aloitustapaamisella Oodissa 19.5. klo 16.30–18.30. Aiheesta kiinnostuneet nuoret voivat ilmoittautua tilaisuuteen mukaan lähettämällä sähköpostia tai soittamalla: 

Tiina Kuusisto, p. 040-577 4056 tiina.kuusisto@hel.fi
Billy Rivera, p. 040-6211 718 billy.rivera@hel.fi 

Lisätietoja: 
Nuorisotyön aluepäällikkö Tiina Hörkkö, tiina.horkko@hel.fi, 09-31023188 

Esitys Betanian muutoksesta 7.4. järjestetyssä asukasillassa
Tiedote: Punavuoren palvelut nuorille 2021
Betanian asukasillan muistio 2021