Betanian nuorisotyön avoin toiminta päättyy – kysymyksiä & vastauksia

 1. Jos Betaniassa on käynyt toistuvasti 30 lasta ja nuorta, miksi se suljetaan?
  Betanian kävijämäärät ovat jo pitkään olleet varsin alhaiset suhteessa alueen nuorten määrään. Betanian tilassa on esim. syksyn ajan käynyt keskimäärin 23 nuorta. Elo-marraskuussa avoimen toiminnan päiviä on järjestetty yhteensä 51 kertaa, joista 12 kerralla kävijöitä on ollut yli 30. Kaiken kaikkiaan Punavuoren alueella on varsin hyvät palvelut alueen lapsille ja nuorille, ja näin on edelleen, vaikka Betanian avoin nuorisotoiminta siirtyy Oodiin.  
 1. Mihin Punavuoren alueen alakoululaiset nyt menevät, kun Betanian nuorisotoiminta loppuu?
  Helsingin nuorisopalvelun toiminta kohdistuu pääsääntöisesti vanhempiin nuoriin, ei alakoululaisiin eli varhaisnuoriin. Punavuoren alueella on edelleen merkittävästi palveluja alakouluikäisille. Tiedostamme, että Oodin uusi tila ei ole kohdistettu varhaisnuorille, vaan heille jatkuu palvelut alueellisena. Helsingin alakoululaisille palveluja tarjoaa mm. alueen iltapäivätoiminta ja uusi Harrastamisen Suomen malli, joka on jo alkanut alueen alakoulussa. Aivan asukastalo Betanian lähistöllä on muun muassa leikkipuisto Seppä sekä Agricolan kirkko, jotka molemmat tarjoavat toimintaa alakouluikäisille. 

  Alueen yläkouluikäisiä palvelevat jatkossa muun muassa Ruoholahden ja Lauttasaaren nuorisotalot ja uusi Oodin nuorisotila sekä alueen seurakunnan nuorisotyö, urheiluseurat ja järjestöt. Tarpeen vaatiessa teemme myös jalkautuvaa nuorisotyötä Punavuoren alueelle, eli emme ole missään nimessä jättämässä alueen nuoria yksin. 
 1. Miksi keskustan nuorisotyöhön panostetaan enemmän kuin alueelliseen?
  Alueellista nuorisotyötä ei tulisi verrata keskustan alueen nuorisotyöhön. Keskusta on yksi Helsingin alueista ja näin sekin on alueellista nuorisotyötä. Työtä tehdään siellä missä meitä eniten tarvitaan.
 1. Betaniasta ei ole koitunut vuokrakustannuksia kaupungille. Miksi toiminta siirtyy Oodiin, jossa vuokra on kalliimpi?
  Oodin vuokra ei ole uusi kulu, vaan kaupunki on maksanut tämän Oodin tiloista jo tätä ennen. Kaiken kaikkiaan tilan käyttöönotto ei siis nosta kulttuuri- ja vapaa-ajan toimialan kuluja.  
 1. Milloin nuorisotoiminta käynnistyy Oodissa?  
  Oodin tilan suunnittelu alkaa yhdessä nuorten kanssa jo toukokuussa ja kesätoiminta heti koulujen päätyttyä. Oodin nuorisotila suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa ja ensimmäinen kokoontuminen järjestetään jo 19.5. Kesätoimintaa järjestetään läpi kesän Oodin pihalla ja mahdollisuuksien mukaan sisätiloissa.