Toimintaa Punavuoren alueen nuorille kesällä ja syksyllä 2021

Punavuoren asukastalo Betanian nuorisotoiminnan siirtyminen Oodiin on herättänyt huolta nuorten palveluista Punavuoren alueella. Syynä siirrolle ovat Betanian alhaiset kävijämäärät ja nuorisopalveluiden resurssipula. Siirto on valitettava, mutta toiminta nuorisolle Punavuoressa ei kuitenkaan lopu. Helsingin kaupungin tavoitteena on tarjota alueen nuorille mahdollisimman paljon palveluita. Toimintaa on sekä alakouluikäisille että nuorisoikäisille. Tästä tiedotteesta löydätte koottuna nuorille suunnatun toiminnan alueellanne. Lisäksi Helsingin kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa monipuolista harrastustoimintaa ympäri Helsinkiä läpi vuoden.

Nuoriso-ohjaajat jalkautuvat alueelle toukokuussa

Toukokuussa Betanian nuoriso-ohjaajat jalkautuvat alueelle ja toimintaa on ulkona jalkapallon ja muun mukavan yhteisen tekemisen merkeissä. Nuoriso-ohjaajat jatkavat kouluyhteistyötä ja ovat alueen lähikoulujen tukena. Lisätietoa toukokuun toiminnasta Punavuoren alueella voi tiedustella toiminnanjohtaja Leena Jonkarilta: leena.jonkari@hel.fi

Eteläisen nuorisotyöyksikön työntekijät ovat jalkautuneet ja järjestäneet 6.6.21 alkaen Sepän kentällä tai Johanneksen kentällä (paikka valikoitunut nuorten mukaan) pelailua lapsille –ja nuorille perjantaisin klo 14-16.00. Toiminta jatkuu 6.7.2021 asti.

Kesätoiminta Punavuoressa vahvistuu kevään aikana

Eteläisen nuorisotyön yksikön kesäohjelma päivittyy vielä. Tiedossa on ainakin jalkapallotoimintaa ja muuta liikunnallista aktiviteettia yksikön alueella, varhaisnuorten leirit Ruoholahden ja Lauttasaaren nuorisotaloilla, kädentaitoja, pelitoimintaa, retkiä lähiympäristön kohteisiin, Oodin tilan suunnittelua nuorten kanssa sekä jalkautumisia sinne, missä nuoria on ja tukea nuorille mielekkään vapaa-ajan vietossa.

Lisätietoa kesätoiminnasta: toiminnanjohtaja Leena Jonkari: leena.jonkari@hel.fi sekä verkkosivuilta nuorten.helsinki. Lisäksi osoitteesta harrastushaku.fi saa tietoa niistä alueen palveluista, joihin on erillinen ilmoittautuminen.

Varhaisnuorten (9–12 v.) palvelut Punavuoressa

 • Leikkipuisto Seppä tarjoaa ilmaista toimintaa koululaisille koulupäivän jälkeen. Ilmoittautuminen syksyn toimintaan on käynnissä ja ilmoittautua voi milloin vain. Lisätietoja: https://www.hel.fi/varhaiskasvatus/fi/leikkipuistotjaperhetalot/seppa/koululaiset/  
 • Seurakunnan toiminta Agricolan kirkolla: kerhoja 3-4 per viikko, olkkaritoimintaa, kesätoimintaa, yhteistyötä partion kanssa. Lisäksi 19.8. alkaen torstaisin Agricolan kirkon kahvilassa varhaisnuorten olkkari klo 13-15.  
 • Harrastamisen Suomen mallin mukainen kerhotoiminta kouluilla alkaa elo-syyskuussa. Tavoitteena on järjestää kolme harrastusta / koulu. Toiminta on alkanut jo Snellmannin ala-asteella ja laajenee syksyllä kaikkiin alueen kouluihin. 
 • Eiran musiikkikoulu (taiteen perusopetusta)  
 • Urheiluseurat ja järjestöt (mm. PPJ) 


Nuorisoikäisten (13 v. +) palvelut

 • Toimintaa Eteläisen nuorisotyön yksikön tiloissa: 
 • Oodin nuorten tila (Punavuoresta n. 2 km)  
 • Ruoholahden nuorisotalo (Punavuoresta n. 1,5 km)  
 • Lauttasaaren nuorisotalo  
 • Narrin näyttämö Sörnäisissä  
 • Fredriksbergissä Vallilassa IrisHelsingin toimintaa sateenkaarinuorille ja aiheesta kiinnostuneille nuorille   
 • Fredriksbergissä pelitoimintaa aiheesta kiinnostuneille nuorille  
 • OhjaamoHelsingin palvelut – erityisesti nuorten vapaa-ajan viettoon liittyvä ohjaus ja neuvontatyö 
 • Kouluyhteistyö  
 • Jalkautuva nuorisotyö  
 • Annantalo järjestää monipuolista toimintaa nuorille, lisätietoa antaa koordinaattori Leila Heimonen, 09 310 37180, leila.heimonen@hel.fi  
 • Urheiluseurat ja järjestöt 
 • Eteläisen nuorisotyöyksikön alueen syksyn toiminnasta päivitetään tietoa kesän aikana verkkosivuillemme: nuorten.helsinki  
 • Seurakunnan järjestämää toimintaa nuorille 
 • Rippikouluikäisille: 
 • Ma: Avoin nuortenilta TALOlla (Toinen linja 8) klo 16–21 
 • Ti: Ohjelmallinen nuortenilta Agricolan kirkolla klo 16.30-> n. klo 20 
 • Ke: Avoin Olkkari nuorille Agricolan kirkon kahvilassa klo. 15–19. (Tarjolla välipalaa, konsolipelejä, viikon skaba), klo 19-21.00 Agricolamessu kirkkosalissa ja after party  
 • Kesällä Agricolan kirkon sisäpihalla joka keskiviikko kesäkuusta alkaen Colan grilli-illat klo 17–20. Paikalla nuoria perheitä, nuoria ja ohikulkijoita.  
 • Näiden lisäksi seurakunnalla pyörii myös isoskoulutus sekä lapsien, perheiden, nuorten ja nuorten aikuisten leirit.  
 • Seurakunnan toiminnasta lisätietoja antaa nuorisotyönohjaaja Nana Honkasalo, nana.honkasalo@evl.fi, 040-7532483. Lisätietoja löytyy myös Cola Triben Instagram-tililtä @cola_tribe. 


Koulujen oma toiminta

Tehtaankadun ala aste:

 • koulu järjestää: kuoro (mahdollisesti ryhmä 1-3 –luokkalaisille ja ryhmä 4-6 –luokkalaisille, bändikerho, usein myös askartelukerho 
 • Vanhempainyhdistys: liikuntakerho ja mahdollisesti askartelukerho, ja ehkä teatterikerho 

Snellmaninkadun ala aste:

 • oma iltapäiväkerho 
 • vanhempainyhdistyksen kautta yleensä n. 5-10 kerhoa 

Oodin uusien nuorisotilojen suunnittelu käynnistyy toukokuussa

Alueen nuoret ovat myös tervetulleita suunnittelemaan uutta Oodin nuorisotilaa. Tila suunnitellaan yhdessä nuorten kanssa ja ensimmäinen kokoontuminen järjestetään jo 19.5. klo 16.30–18.30. Aloitustapaamiseen voi ilmoittautua Billy Riveralle: 040-6211 718, billy.rivera@hel.fi tai Tiina Kuusistolle: 040-5774056, tiina.kuusisto@hel.fi. Lisäksi Oodin pihalla ja mahdollisuuksien mukaan sisätiloissa järjestetään kesätoimintaa läpi kesän.

Lisätietoja alueen toiminnasta antaa toiminnanjohtaja Leena Jonkari: leena.jonkari@hel.fi, 09-31071677 sekä verkkosivustot nuorten.helsinki ja harrastushaku.fi.